Naptár
Extrák
Média
Diavetítő

BIOGRÁFIÁK

forrás: starity.hu

 

Gabriela Spanic (született: Gabriela Elena Spanic Utrera 1973.12.10,) 

Három testvére van. Gabriella ereiben horvát vér csörgedezik,ugyanis édesapja Horvátországból emigrált Venezuelába.Gyermekkorában  balett-táncos vagy színésznõ szeretett volna lenni.Tagja volt Marjorie Flores balettársulatának, tiniként pedig statisztaként szerepelt különbözõ sorozatokban.A gimnázium elvégzése után egy Caracas-i egyetemen folytatta tanulmányait, pszichológiát és drámát hallgatott 1 évig.Karrierje 1992-ben kezdõdött, amikor Guarico államot képviselve részt vett a "Miss Venezuela Internacional" elnevezésû szépségversenyen, ahol elnyerte a "Miss Body" címet. Ekkor kezdõdött modellkarrierje, ami számos elismerést hozott Gaby számára, õt azonban a színészet vonzotta.
Elõször a Mundo de fieras (Vadállatok világa) címû telenovellában tûnt fel. A Venevision gondozásában készült sorozatot a Marte televízió prudukciója, a Divina Obsesion (Isteni megszállottság) követte, ahol szintén kisebb szerepet kapott. Ezután következett a La loba herida (Marte Television) címû 1992-ben készült sorozat.  Az 1993-ban forgatott Rosangelica címû sorozatban Karlat alakította, majd Celina Hidalgo szerepe következett a Maria Celeste címû sorozatban.
Elsõ jelentõsebb szerepét a Morena Claraban kapta 1995-ben, ahol az ördögi Linda Pradot formálta meg. Alakításának köszönhetõen rá osztották a Quirpa de tres mujeres (A három nõ) egyik fõszerepét, (Emiliana Echeverria Salazar) amely címéhez hûen három nõ szerelmi történetét mutatja be. Elsõ igazi fõszerepét 1996-ban, a Como tu ningunaban kapta, ahol partnere Venezuela egyik legnépszerûbb színésze, Miguel de Leon volt. Gilda Barreto és Raquel szerepe nagy kihívást jelentett, hiszen nem könnyû életre kelteni a "jót" és "gonoszt" egyszerre.
1997-ben Amarantat játszotta a Todo por tu amorban (Mindent a szerelmedért), ami pályafutása egyik legkiemelkedõbb szerepe.
 A 1998-ban megkezdődtek a Paula és Paulina sorozat munkálatai. Nemcsak 1998 legjobb sorozata, hanem minden idõk legnézettebb telenovellája lett Mexikóban, amit a mai napig egyetlen sorozatnak sem sikerült felülmúlnia. Még a szintén nagy sikernek örvendõ Abrazame muy fuertenek és Amor realnak sem. A sorozatot 120 országban vetítették, és 25 nyelvre fordították le. A La Usurpadora nemzetközi elismerést hozott Gaby számára.
Következõ mexikói munkája a nálunk is bemutatott Por tu amor (Szeretni bolondulásig) címû sorozat volt, melyben Maria del Cielo Montalvot alakította.
Ezt egy újabb kettõs szerep követte, Gaby a La Intrusaban Virginia Martinez és Vanessa Roldan szerepét játszotta. A sorozat "A betolakodó" címen nálunk is látható volt, melyben a Paula és Paulinához hasonlóan egy ikerpár körül zajlott a cselekmény.
A 3 mexikói sorozatot követõen Gaby nem hosszabbította meg szerzõdését a Televisaval, ehelyett a Telemundo csatornához szerzõdött.
2004-ben szerepelt a Prisionera címû sorozatban, amelyben partnere Mauricio Islas volt (õt késõbb Gabriel Porras váltotta).
2006-ban forgatta a Tierra de Pasiones sorozatot. Ebben Valeria San Romant alakította, partnere pedig az a Saúl Lisazo volt, akivel korábban a Por tu amor-ban is együtt dolgozott.2005 és 2007 között két epizód erejéig feltűnt a "Decisiones" dráma sorozatban.2010-ben visszatért a sorozatokhoz és főszerepet vállalt a Soy tu dueña romantikus sorozatban.

A Telemundo televízió társaságnál ismerkedett meg  José Ángel Llamasszal, akivel volt egy rövid ideig tartó kapcsolata. 2003-ban, 6 évig tartó házasság után Gaby és férje, Miguel elváltak.2008-ban világra hozta első gyermekét Gabriel de Jesúst.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maria Alexandra Catherine Siachoque 1972. Január 1-jén született Kolumbiában.

Édesanyja Blanca Gaete, édesapja pedig Felix Siachoque. Catherine kezdetben profi balerina volt és verseny-táncos, de egy sérülés miatt kénytelen volt abbahagyni a hivatást. Ekkor döntött a színészet mellett, eleinte musicalekben szerepelt. Elsõ televíziós szerepét a Sobrevivir címû telenovellában kapta, majd az 1997-es Hechizo címû sorozat már fõszerepet hozott neki. Szintén ebben az évben házasodott össze Miguel Varoni színésszel, akivel még most is boldog házasságban élnek. Érdekesség, hogy férjével három sorozatban is dolgozott együtt; Las juanas (1997), La SOMBRA del arco iris (1998) és a Te voy a enseñar egy querer-ben (2004).
Az 1997-es év szintén egy nagy sikert hozott számára, a Las Juanas címû telenovella keretében. 2001-ben a Telemundo-hoz szerzõdött, ahol leforgatta az Amantes del Desierto címû telenovellát, amiben nagy sikert aratott. Azóta a Telemundo telenovelláiban sorra alakítja a fõ gonoszokat, akik céljaik érdekében gyilkolni is képesek. A 2006-ban forgatott Tierra de Pasiones címû sorozatát, Magyarországon az RTL Klub kereskedelmi csatorna tûzte mûsorára 2009. május 12-én. 2007-ben elvállalta a Pecados Ajenos fõ gonoszi szerepét, ahol szerelmi viszonyba bonyolódott Jencarlos Canela színésszel, a szerepük szerint. Viszont a felvételek annyira élethûre sikeredettek, hogy Miguel Varoni nyilvánosan fejezte ki féltékenységét. Azóta szerencsére elültek a bonyodalmak. Catherine szerepelt a Sin senos No Hay Paraiso címû telenovellában, ahol az egyik fõszereplõt alakította, ezúttal pozitív karaktert megjelenítve a képernyõn. A novellát mellesleg 2009-ben a Cool TV is bemutatta. 2009-ben szerepelt volna a Las Brujas de South Beach című sorozatban, de a projektet törölték. 2010-es sorozata a Donde esta Elisa?. A forgatások 2010 január 27-én kezdődtek. Ebben a sorozatban Catherine szintén egy negatív karakter megformálója.
 

Érdekességek:

Beszélt nyelvek: angol, spanyol
Hobbi: jóga, aerobik, úszás, lovaglás, kerékpározás
Tánc: Balett, Jazz, Salsa, Modern, Tangó
Kedvenc étele a sushi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saúl Gustavo Lisazo Oscoidi 1956. június 1-jén született az argentín főváros, Buenos Aires egyik tartományában, Los Toldosban.

Öt testvére van: Maria Fernanda, Araceli, Alejandro, Mauricio és Vivien. 12 évesen veszette el imádott édesapját, aki mindigis focistát akart csinálni fiából. Az ő emlékére kezdett el futballozni és komoly karrier állt előtte. Több csapatban futballozott, így játszott Atlantában, Argentínában, Belgiumban és a brazil Juventusban is. Ám 10 év után egy térdsérülés miatt abba kellett hagyni a sportolást. Focistaként sokat utazott, így ismerte meg Spanyolországban későbbi feleségét az ex-modell Mónica Viedmát, akivel 1983-ban házasodtak össze. A párnak két gyermeke született, 1999. június 4-én Paula, 2003. november 11-én pedig Martín. 1983-ban döntött a modellkezdés mellett. 1988-ban kezdte drámai tanulmányait Spanolyországban, az argentín színésznő, Cristina Rotta akadémiáján. Az 1990-es években érkezett Mexikóvárosba, ahol színdarabokban kezdett el játszani, ilyen volt a La Fierecilla Domada és a Tartufo. Ezekben az években figyelt fel rá Lucía Méndez akit a telenovellák nagyasszonyaként tartottak számon. A színésznő ragaszkodott hozzá, hogy Saúl legyen a partnere az Amor de nadie című novellában. Ezekután sorra kapta a felkéréseket, a legnagyobb sikert pedig az Acapulco, Cuerpo y Alma-ban érte el. 1999-ben Gabriela Sapnic mellett volt látható a Por Tu Amorban, melyet nálunk Szeretni bolondulásig címen vetítettek. Ekkor kötöttek életre szóló barátságot. ésőbb, 2006-ban újból együtt dolgoztak a Tierre de Pasiones (Második sély) című telenovellában, ahol szintén szerelmespárt alakítottak. Lisazo a filmvásznon is kipróbálta már magát. 2010 májusában a Film+ többször is műsorára tűzte a Ladrón que roba a Ladrón-t - Becsületes tolvajok címmel - melyben egy tévéshoptulajdonost alakított, aki meglopja a latino bevándorlókat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geraldine Bazan

Geraldine 1983. január 30.-án született Mexikóvárosban. Már akkor tudták a szülei, hogy viszi valamire, ugyanis õ volt az egyedüli a családban, aki már 4 évesen olvasott. Ötéves kora óta érdekli a színészet. Gyermekként imádta nézni a TV–ben a sorozatokat és szappanoperákat, ekkor határozta el, hogy színésznő lesz. Az édesanyja Rosalba Ortiz, és fiútestvére, Angel Claude szintén színész.A karrierje gyermekmodellként indult be amikor is megjelent egy áruházi kép katalógusban. Aztán szerepelt egy tánc együttesben a „Gaby klubjában” és meghallgatásokra jelentkezett színházakban, és TV-társaságoknál, mint a Televisa, és az "Educational TV show". A produkciós iroda, a Televisa felfedezte õt, és felajánlotta neki élete elsõ szerepét a "Corozan Salvaje” címû szappanoperában. Geraldine megkapta a "Legjobb fiatal tehetség" címét a Televisa-nál. Miután befejezte a középiskolát, beiratkozott az egyetemre, 16 évesen. Idõvel az új Chain TV megnyílt Mexikóban és Geraldine 3 ajánlatot is kapott tõlük.

6 éves korától játszott melékszerepeket, de az igazi áttörést 18 évesen, a "Como en el cin" című telenovellában érte el, amikoris a 14 éves Regina szerepét kapta meg. Geraldine a mai napig játszik sorozatokban, és elmondása szerint, amíg lehet, játszani is fog.
Jelenleg Miami-ban él. Aktívan támogat amerikai szociális és jótékonysági rendezvényeket szervezeteket, mint például a rák, AIDS, diszkriminizáció. Folyékonyan beszél spanyolul és angolul. Mexikóban színészetet tanult a „National Council for Arts and Culture"-ban. Geraldine játszott már mozifilmekben, szappanoperákban, színházban, és 19 éves kora óta szerepel rádiókban is.A magánéletét titkolta, annyit azonban kiderítettek róla, hogy 2004-ben, amikor a "Sonar no cuasto nada" című telenovellát forgatták, a való életben is kapcsolata volt Andrés García-val, de nem tartott sokáig, 5 hónap után, a sorozat befejezésekor szakítottak. Geraldine mostani párja Gabriel Soto, aki szintén színész. 2009. februárjában született meg közös gyermekük, aki az Elisa-Marie nevet kapta.
Gabriel Soto korábban hírhedt volt arról, hogy rengeteg nõnek elcsavarta a fejét, s bizony nem volt a leghûségesebb férfiak egyike. Ám gyermekük megszületése után Geraldine úgy nyilatkozott, hogy párja teljesen megváltozott. Azonban az újságokban megjelent néhány fotó, amelyeken Gabriel egy másik hölgy társaságában található a dominikai tengerparton, és egyértelmûnek tűnt, hogy nem csak jóbarátok. Gabriel a hírekre igen hevesen reagált, határozottan kijelentette, hogy nem csalta meg Geraldine-t és a pletykáknak semmi alapjuk nincsen. Továbbá felrebbent olyan pletyka, hogy szakítottak Geraldine-nel, de ezt mindketten cáfolták. A fotót látva Geraldine úgy nyilatkozott, hogy teljes mértékben megbízik a férjében.
Geraldine nagyon fiatalon kezdett el énekelni. Miután a Raul Velasco show-ban szerepelt, a „Juguemas a Cantar”-ban csatlakozott olyan gyermekegyüttesekhez, mint Cotorras, Scorpio, Petit and Rouge, és megjelent az albuma, ami a „Rouge” nevet viseli.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elluz Coromoto Peraza González

Elluz Venezuela fővárosában, Caracasban született 1958. január 26.-án. Kivételes szépsége révén 1976-ban elnyerte a Miss Venezuela címet, de mindössze 36 órán keresztül volt a birtokosa, mert a házasságáért visszautasította a koronát. Szívügyekben nem túl szerencsés, első partnere Nehomar Bruzual volt 1976 és 1980 között, akitől elvált, ebből a kapcsolatából született egy gyermeke. Ezt követően German Freites-sel volt kapcsolata két évig, de a férfi 1982-ben meghalt. Egy gyermeke született ebből a kapcsolatából is. Ezután hosszú évekig magányosan élt, majd 2001-2002 között Jorge Martinez-zel házasodott össze, de ez is válással végződött. Azóta egyedül él.

Filmszerepei közül jelentős a Magyarországon is vetített A bosszú álarca című telenovellából Olga Palacios karaktere, valamint ő formálta meg a Második esély 15 évig kómában lévő Laura Contreras-át is.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carlos Mesber

1974. November 2.án születet, San Juan de Los Morros-ban, Venezuelában. Már fiatalkorában tudta hogy színész szeretne lenni, ezért különféle színészkurzusokon vett részt.Első telenovellája az 1994es “Peligrosa” volt, majd ezt követte több Venevision novella, mint a “Ka Ina” és a “Todo Por tu Amor“. Egy kis szünetett tartott, ami alatt befejezte fogászati tanulmánait, és kíválóan megtanult angolul és olaszul, de horvátul is remekül beszél. Mesber 2001ben Maimiba költözött, ahol a Venevision berkein belül dolgozott tovább. A “Secreto de Amor” c. telenovellában egy török karaktert, Alfonsot jelenítette meg. 2002ben a nálunk is bemutatott “Gata Salvaje“-ben fontos szerepe volt, és munkáját Arany Pálma díjjal ismerték el. Ezt követően az “Inocente de Ti” ben volt egy apróbb szerepe. 2006ban a “Tierra de Pasiones” aljas Gerardoját jelenítette meg a képernyőn, amiért átvehette a Premio Sin Limite kitüntetést. A munkája lehetőséget adott számára az utazásra is, több országba ellátogathatott már. Mivel horvátul is remekül beszél, egy helyi telenovellában is kapott egy apróbb szerepet. Mesber egyébként egy saját szakácsműsorral is rendelekzik, ami a Telemundo-n látható. Többek között Gabriela Spanic és Paulo Quedo is voltak már a főzővendégei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carolina Lizarazo

Carolina Lizarazo 1977. Október 8.án Equadorban született, de Kolumbiainak tartja magát. 13évesen az élete 180fokos fordulatot vett: ugyanis találkozott Alfonso Pena színésszel, akivel végül egymásba szerettek. Carolina 17évesen teherbe esett, ez a feltörekvő karrierjének is gátat szabott. Miután megszületett a lánya Laura, Carolina ismét a munkába vette magát. Első színésznői debütálása az 1992es ‘Oki Doki’ c. sorozatban volt. Ezt követően egyre több szerepet kapott, 3éven keresztül játszotta Laurát a ‘Padres e Hijos’ c. sorozatban. 2002ben fontos szerepe volt a “Milagros de Amor’-ban. A 2003as év nagy sikert hozott számára, a ‘La Primera Noche’ c. filmben kapott főszerepet, ami nemcsak a közönség, de a kritikusok kedvencévé is vált. 2004ben Carolina a “Te Voy a Ensenar a Querer“, majd a 2006os ‘Tierra de Pasiones’ c. telenovellákkal került ismertsége csúcsára.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arap Bethke

Arap Bethke 1980. Március 12.én született, Kenyában. Édesapja német, édesanyja chilei volt. A nevének jelentése is van, szuahéli nyelven “Arap fiát” jelenti. Habár az afrikai kontinensen élt pár évig, mexicoinak tartja magát, szerinte az a lényeg hol nõtt fel, nem az hogy született meg.
Elsõ jelentõsebb szerepe a Clase 406-ban volt, ahol Antonio ‘Chacho’ Mendoza-t alakította. Mivel modell munkái leginkább külföldre szólították, örömmel vette a Venevision International felkérését,a Sonar no cuesta nada/Hazugságok hálójában/ egyik szerepével kapcsolatban. Ezt követõen a Telemundonál kapott szerzõdést, aminek keretében a Tierra de Pasiones /Második esély/ (2006),Desiciones (2007),Madre Luna (2007) és aDona Barbara (2008) c. telenovellákban kiemelt szerepeket kapott. Idén jött el élete legnagyobb lehetõsége, fõszerepet kapott a Victorinos  c. telenovellában, a Telemundo védjegye alatt. Bethke egyébiránt játszott 2007ben az amerika Ugly Betty 3 epizódjában, ahol Antonio-t alakította, és bizonyíthatta angol tudását. Szintén 2007ben, részt vett az RBD:La família c. sorozat egy epizódjában is.
Arap egy ideig Ivonne Montero színésznõvel járt, akit mi az Anita a bûbájos bajkeverõ c. novella hõsnõjeként ismerhetünk. Jelenleg Arap Bethke egy ismert színésznõvel,María Fernanda Yepez-zel jár, aki a Sin senos no hay paraiso Jesica-jaként a magyar nézõk számára sem ismeretlen.

Arap szabadidejében szereti a kalandot, kedvenc sportja a tenisz, foci, ejtõernyõzés vagy az úszás.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jessica Cerezo

Jessica Cerezo Venezuelában született. 17 éves korától szerepelt színházi elõadásokban. A Luz Columba iskolában tanult öt évet, aztán, a Radio Caracas Television (RCTV)-nel kötött szerzõdést.
Elsõ filmszereplése a Carita pintada  volt, itt Genesis karakterét játszotta el. Egy évvel késõbb, 2000-ben szerepet kapott az Angelica pecado  címû filmben. 2001-ben Carlotat játszotta el az A calzon quitao -ban. 2002-ben aGata Salvaje-ben alakította Silvia Granados-t. 2005-ben a Sonar no cuesta nada-ban szerepelt, Jazmin karakterét alakította. De a legnépszerûbb szerepe 2006-ban jött...
A Telemundo és az RTI Columbia által elkészítettTierra de Pasiones-ben, azaz a Második esélyben játszotta el Daniela Domínguez-t. (Eredeti spanyol címén Tierra de pasiones, ami szó szerinti fordításban Szenvedélyek földje. Ezt a sorozatot Magyarországon az RTL Klub kereskedelmi csatorna tûzte mûsorára 2009. május 12-én. A sorozat 2008 július 29-én DVD-n is megjelent, rövidített verzióban.
Jessica 2006-ban a Tierra de Pasiones mellett szerepelt még a Decisiones -ben, ebben Melody-t alaktotta.

Magánéletérõl nem sokat lehet tudni, csak annyit, hogy évek óta komoly kapcsolatban él.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------